Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Azoknak, akik visszasírják a régi idők asszonyait: Caterina Sforza, a Tigris

nő történelem harcos nők nőtörténelem

Aki figyelemmel kísérte a Borgiák című filmsorozatot, (vagy jártas a történelemben) annak nem ismeretlen Caterina Sforza alakja. A sorozatban egy hatalma megtartásáért bármire, gyermeke feláldozására is képes, kemény, bosszúszomjas, kegyetlen nőszemély, és a történelmi források szerint a való életben sem volt ez másképp.

0 Tovább

Magyar királyok szeretői

szerető király királyi szerető történelem nő

A magyar királyok nem vetették meg a szép hölgyeket, s noha feleségük egy, szeretőjük akárhány lehetett. Ezek a szeretők vagy ágyasok magas beosztású nemesekkel kötöttek névházasságot, a királytól született gyermekeik pedig komoly társadalmi rangot töltöttek be.

0 Tovább

Nőtörténelem

blogavatar

A blog a régmúlt ismert és kevésbé ismert nőalakjairól szól, olyanokról, akik beleszóltak a történelembe, és olyanokról, akik ugyan nem tettek semmi világrengetőt, mégis büszkék lehetünk rájuk. Aztán szó lesz azokról a nőkről is, akik döbbenetes, horrorba illő tetteikkel hívták fel magukra a figyelmet anno, és azokról is, akik a háborúkban titkon segítették honfitársaikat. Királynők, kémnők, írónők, szeretők, kis hősök, nagy hősök, kisasszonyok, nagyasszonyok, és mindenki, akit érdemes megemlíteni. Érdekességek, meglepő tények, furcsa viszonyok, nagy szerelmek...

Utolsó kommentek